Održan naučni skup “Religija, verovanje i građanski identitet” u organizaciji Balkanskog centra za Bliski istok

U  Beogradu, 21. i 22. marta, u organizaciji Balkanskog centra za Bliski istok i Misije OEBS u Srbiji, održan je dvodnevni naučni skup pod  nazivom „Religija, verovanje i građanski identitet“. Skup se sastojao iz tri panela. Prvog i drugog dana skupa na panelima predstavljeni su naučni radovi koji su publikovani u zborniku Religija, verovanje i građanski identitet u izdanju Balkanskog centra za Bliski istok, čiji je priređivač Ivan Ejub Kostić. Tom prilikom svoje radove koji se nalaze u priređenom zborniku izložili su: Biljana Đorđević sa Fakulteta političkih nauka, otac Vukašin Milićević sa Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta, Seid Halilović iz Centra za religijske nauke „Kom“, Rastko Jović docent na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu, Ivan Ejub Kostić izvršni direktor Balkanskog centra za Bliski istok, Ana-Marija Raffai katolička teološkinja iz nevladine organizacije Regionalna adresa za nenasilno djelovanje i politički filozof Filip Balunović.

Takođe, u okviru skupa održana je i panel diskusija pod nazivom “Religija i savremeni društveni izazovi” na kojoj su, između ostalih, svoja mišljenja izneli: Zorica Kuburić (Filozofski fakultet, Novi Sad), Sonja Biserko (Helsinški odbor za ljudska prava), Abdullah Numan (muftija srbijanski), Isak Asiel (glavni rabin Jevrejske zajednice), Jelena Vasiljević (Institut za filozofiju i društvenu teoriju), Jovan Jovanović (narodni poslanik u republičkom parlamentu i bivši ambasador Republike Srbije u Republici Indoneziji), Radmila Radić (Institut za noviju istoriju Srbije), Enis Imamović (narodni poslanik Stranke demokratske akcije u Narodnoj skupštini Republike Srbije), Milan Vukomanović (Filozofski fakultet, Beograd), kao i mnogi drugi.

Knjiga Religija, verovanje i građanski identitet može se naručiti putem elektronske pošte Balkanskog centra za Bliski istok.