Održana dvodnevna radionica u Novom Pazaru

U Novom Pazaru 23. i 24. maja održana je dvodnevna radionica u Američkom kutku na kojoj je učešće uzelo 20 mladih polaznika iz ovoga grada. Polaznici su bili predstavnici najznačajnijih i najaktivnijih nevladninih organizacija iz Novog Pazara, predstavnici Studentskog parlamenta Državnog univerziteta u Novom Pazaru, kao i  podmladak Stranke demokratske akcije. Tokom radionice adresirana su krucijalna pitanja koja se tiču islama, muslimana i savremenog doba koje živimo. Predavači u okviru radionice bili su asistent sa Fakulteta za islamske nauke iz Sarajeva Samedin Kadić, naučni saradnik Instituta za islamsku tradiciju Bošnjaka dr hafiz Elvir ef. Duranović, medijski analitičar Davor Marko i izvršni direktor Balkanskog centra za Bliski istok Ivan Ejub Kostić.
Tokom predavanja akcenat je stavljen na živi dijalog između predavača i polaznika kako bi se mladima omogućilo da iznesu svoje stavove, dileme, kritike, ali i svoja dragocena iskustva života u predominantno muslimanskoj sredini koja se suočava sa mnogobrojnim društvenim izazovima. Osim toga, tokom predavanja polaznicima su prezentovani  i animirani filmovi koje je Balkanski centar za bliski istok kreirao u okviru projekta “Islam i modernost” koji je podržan od strane Američke ambasade u Srbiji.
Nakon dvodnevne radionice održana je i izuzetno posećena javna tribina u Svečanoj sali Kulturnog centra Novi Pazar pod nazivom “Islam i modernost”.